Ar Trebui Să Folosesc O Protecție Solară Chimică Sau Fizică?



Ploaie sau soare, este important să aplicați protecție solară pentru a vă proteja pielea de deteriorarea razelor UVA și UVB ale soarelui. Chiar dacă nu observați daunele pe termen scurt cu arsurile solare sau bronzarea, efectele pe termen lung ale expunerii la soare, inclusiv semnele avansate de îmbătrânire, petele întunecate și chiar cancerul de piele, sunt cumulative și potențial periculoase. Înainte de a vă bucura de vremea caldă în această primăvară și vară (sau orice vreme pe tot parcursul anului), trebuie să vă protejați pielea de razele dăunătoare ale soarelui. Potrivit dermatologilor, indiferent de vremea, toată pielea expusă trebuie protejată cu protecție solară.

  • „Formulele fizice necesită mai puține ingrediente pentru a obține o acoperire cu spectru larg decât blocanții chimici”, spune dr. Lain.
  • Aceste ingrediente antiinflamatoare elimină complet și senzația de usturime pe care o obțineți cu unele creme de protecție solară.
  • Extractul de ceai verde și alantoina ajută la calmarea și calmarea iritațiilor pielii, restabilind în același timp hidratarea.
  • Cremele chimice de protecție solară sunt de obicei mai ușoare, mai clare și mai plăcute de purtat, dar ingredientele active din cremele chimice de protecție solară pot fi, de asemenea, iritante pentru cei cu piele sensibilă sau predispusă la acnee.
  • În loc să dăuneze pielii, razele UV sunt absorbite și moleculele de protecție solară sunt distruse.


Cu toate acestea, așa cum am menționat mai devreme, soarele poate sparge în mod natural bariera cremelor chimice de protecție solară, ceea ce înseamnă că va trebui să le aplicați din nou pe tot parcursul zilei, chiar dacă faceți o activitate minimă afară. Dar ingredientele active nu sunt singurele lucruri la care ar trebui să fii atent pe sticla de protecție solară. Căutați unul care spune „spectru larg”, deoarece aceasta înseamnă că formula vă va proteja atât de razele UVA (care pot duce la cancer de piele, riduri și îmbătrânire), cât și de razele UVB (care provoacă arsuri solare). Asigurați-vă că are un SPF de cel puțin 30 și, dacă veți înota sau transpirați, alegeți o protecție solară rezistentă la apă până la 80 de minute. Este posibil să combinați atât protecție solară chimică, cât și cea fizică, dacă pielea dumneavoastră o tolerează. Unele creme chimice de protecție solară sunt iritante pentru cei cu pielea sensibilă și vă lasă mai predispus la erupții. În ceea ce privește protecția solară fizică, oxidul de zinc este mai blând cu pielea decât oxidul de titan.

De Ce Este Important Să Porți Protecție Solară?



Cremele de protecție solară fizice sau minerale, cunoscute și sub denumirea de creme de protecție solară anorganice, stau deasupra pielii și funcționează prin reflectarea razelor UVA și UVB. Ingredientele active din cremele de protecție solară fizice sunt oxidul de zinc și dioxidul de titan. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că titanul nu oferă la fel de multă protecție împotriva razelor UVA lungi precum o face oxidul de zinc. Denumite în mod obișnuit protecție solară fizică, „Problemele de protecție solară minerale folosesc filtre UV care stau deasupra pielii, blocând eficient razele să pătrundă pe suprafața pielii”, spune Hartman. Academia Americană de Dermatologie recomandă folosirea unei creme de protecție solară minerală (în locul unei creme de protecție solară chimică) dacă aveți pielea sensibilă sau predispusă la acnee. Un avantaj al cremelor solare minerale este că ingredientele lor active – oxidul de zinc și dioxidul de titan – nu s-au dovedit a absorbi în sânge. Spre deosebire de cremele chimice de protecție solară, care absorb razele UV, cele fizice de protecție solară (care sunt denumite în mod obișnuit creme de protecție solară minerale) creează o barieră pe piele care reflectă razele UV.

  • Academia Americană de Dermatologie recomandă folosirea unei creme de protecție solară minerală (în locul unei creme de protecție solară chimică) dacă aveți pielea sensibilă sau predispusă la acnee.
  • Cu toate acestea, merită remarcat faptul că titanul nu oferă la fel de multă protecție împotriva razelor UVA lungi precum o face oxidul de zinc.
  • Cremele de protecție solară sunt clasificate pe scară largă în creme de protecție solară fizice și creme de protecție solară chimice.


Unele mărci se topesc literalmente în fața ta și uiți că porți orice protecție solară. Cremele de protecție solară fizice sunt numite și creme de protecție solară minerale, deoarece conțin ingrediente minerale active, cum ar fi dioxidul de titan și oxidul de zinc. Cremele de protecție solară fizice stau deasupra pielii și aceste minerale funcționează pentru a bloca și reflecta razele UV.

Cremă Cu Tentă Minerală SPF 30 De Protecție Solară MDSolarSciences



Are o consistență lichidă, ușoară, fluidă, care se amestecă rapid și este recomandat pentru tipurile de piele uscată, normală, mixtă și sensibilă. Tocmai de aceea, cel mai eficient mod de a naviga pe culoarul de protecție solară este să cunoști elementele de bază ale protecției solare, și anume diferența dintre protecție solară chimică și cea fizică. Odată ce înțelegeți cum variază, este mai ușor să alegeți o sticlă potrivită nevoilor și stilului dvs. Mai jos, găsiți răspunsurile aprobate de derm la toate cele mai mari întrebări SPF ale dvs., astfel încât să nu fiți ars de decizia greșită. În general, cremele fizice de protecție solară tind să fie mai bune pentru mediu, deoarece multe substanțe chimice utilizate în cremele chimice de protecție solară au fost atribuite albirii coralilor și daunelor mediului.



Deoarece este o pulbere, nu ustură și nu miroase ca alte creme de protecție solară, iar ingredientele active sunt pe bază de minerale și fără benzonă. Pudra absoarbe instantaneu orice uleiuri care ar putea sta pe suprafața pielii pentru un finisaj fără strălucire. Deși nu îl recomandăm ca metodă principală de protecție solară, este un produs grozav de retuș pentru reaplicare din mers. În plus, cremele de protecție solară fizice tind să se îndepărteze mai ușor cu transpirație și apă decât formulele chimice.

Cremă Solară Fizică Vs Chimică: Pe Care Ar Trebui Să O Utilizați?



Dar înțelegerea cum și când să utilizați SPF este cea mai importantă acțiune pe care o puteți lua pentru sănătatea pe termen lung a pielii. Unul dintre cele mai comune subiecte de protecție solară care provoacă adesea confuzie este diferența dintre formulele de protecție solară minerale – numite și fizice – și cele chimice. Cu toate acestea, potrivit Dr. Houshmand, cremele chimice de protecție solară pot irita tipurile de piele sensibilă.

What’s the difference between physical and chemical sunscreens? And which one should you choose? – The Conversation

What’s the difference between physical and chemical sunscreens? And which one should you choose?.

Posted: Tue, 19 Dec 2023 08:00:00 GMT [source]



Crema de protecție solară fizică, numită uneori protecție solară minerală, conține particule minerale minuscule care stau deasupra pielii și acționează ca filtre, reflectând fizic și deviând razele soarelui. Principalele ingrediente active utilizate în cremele solare minerale sunt oxidul de zinc și dioxidul de titan. Crema solară cu oxid de zinc este adesea recomandată ca fiind cea mai sigură și cea mai ecologică (mai multe despre asta mai târziu). Mulți dintre cei care folosesc creme de protecție solară chimice preferă formula mai ușoară, care se desfășoară mai ușor și mai fin decât formulele de protecție solară fizică mai groase. Acest lucru este de obicei ideal pentru cei care au pielea grasă, în timp ce persoanele cu pielea uscată pot beneficia de cremele de protecție solare fizice mai groase și mai hidratante.

Face Reality Daily SPF30 Loțiune



Nu am putea fi mai de acord; este una dintre cremele noastre de protecție solară preferate, mai ales dacă ești predispus la acnee și ești gras. Conține niacinamidă, care este un ingredient antiinflamator cu care probabil ești deja familiarizat dacă suferi de acnee. Ajută la reducerea apariției petelor și a porilor minimizând, de asemenea, producția de ulei în exces.

20 Best Sunscreens for the Face 2024 The Strategist – New York Magazine

20 Best Sunscreens for the Face 2024 The Strategist.

Posted: Fri, 23 Feb 2024 20:55:00 GMT [source]


my explanation